Nieuwe zoekmachine ‘Zoek een advocaat’ online

Nieuwe zoekmachine ‘Zoek een advocaat’ online

Vanaf vandaag staat de website Zoekeenadvocaat.nl online. In deze zoekmachine kan iedereen eenvoudig een advocaat vinden op rechtsgebied, woonplaats of op naam. Rechtzoekenden kunnen ook gericht zoeken naar advocaten die gefinancierde rechtsbijstand verlenen.


Publiekscampagne
Met een online publiekscampagne wordt de website zoekeenadvocaat.nl onder de aandacht gebracht van het publiek. Centraal staat een korte animatiefilm die uitlegt waar de zoekmachine rechtzoekenden bij kan helpen en hoe deze werkt. Door middel van advertenties op onder andere Google, Facebook en Instagram zullen bezoekers naar de website worden getrokken. Verwijzende instanties zoals het Juridisch Loket worden geïnformeerd over de nieuwe zoekmachine en ontvangen communicatiemiddelen om rechtzoekenden goed te kunnen verwijzen.   

 

Rechtsgebiedenregister
De bron van deze zoekmachine is het rechtsgebiedenregister. Advocaten kunnen zich sinds begin dit jaar registreren op minimaal één en maximaal vier rechtsgebied(en) waarop zij werkzaam zijn. Tot nu toe hebben ruim 4.500 advocaten zich geregistreerd. Advocaten die nog niet hun rechtsgebied(en) hebben geregistreerd zijn vooralsnog alleen op naam te vinden in de nieuwe zoekmachine. Voor 1 maart 2020 moet iedere advocaat zich hebben geregistreerd. 

Gefinancierde rechtsbijstand
Advocaten die (ook) op basis van toevoeging werken, dienen dit via MijnOrde apart aan te geven. Zij zijn dan ook vindbaar voor rechtzoekenden die een advocaat zoeken op basis van gefinancierde rechtsbijstand.

 

 
« Vorige | Terug | Volgende »